Vanlı Genç Yazarın "Dark Devil" Kitabı Amerika´da


Yazarımızın ilk eseri fazla rağbet görmemesine rağmen, pes etmeden yoluna devam etti. İlk eserin beşinci baskısında fark edilen yazarımız. Hayata dair bir umudu oluşarak serüvenlerine devam etti. İkinci eserini basınca… Yabancı ülkeden bir yabancı yazar tarafından destek verilerek, “Love's Slee”p adlı eserini  bastı. Sadece bir umut içinde olduğunu, hayat kalmak ile gitmek arasında olduğunu belirtti. İkinci eserini çok sevdiğini ve hemen hemen ikinci göz ağrısı olduğunu söyledi. Üçüncü eserinin “Dark Devil” adlı eserine çok önem verdiğini ve ilk psikiyatri eserine nokta koyduğunu diyecekken, biz sözünü keserek aklımıza takılan o ihtişamlı siyaseti dinlemek istedik.
Hikmetullah Yetkin Bey Hayatınızdan Bahseder misiniz?
Tek amacı insanların insan olarak sorunlarını çözmek.... Bu gün milyonlarca insan aç. Milyonlarca insan zengin ve milyonlarca insan hayatını kaybetmesine rağmen bizler neden doğru yolda ve doğru adımlarla yolumuza devam etmiyoruz.
“Hayat! Bir ilim ibiğe seyrettiğim, hep hayatın içinde devam eden, adeta gerçek o kadarda masalı andıran bir şerittir.”
O şeritte masal kurup o masalda hayal üstü güzelleri beklemeden yol alan yazarımız, 1988 yılında Van-Merkez Altın tepe mahallesinde doğdu. İlk-orta-lise eğitimini Van’da tamamladı. Üniversite eğitimine halen devam etmekte, ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Yazarımız,garipçiler akımının temsilcisidir.Eğitim hakkında projeler yayımladı. İlk eseri 2010 yılında basıldı. Eserin adı: “Sessiz gecelerde suskun çığlıklar.” Halk tarafından büyük beğeniler topladı. Bunun üzerine ikinci kitabı olan” Nevm-i Aşk” adlı şiir kitabı basıldı. Şu an üçüncü eseri olan, “Psikolojik ve Sosyolojik Egzersiz” adlı eserini yayımladı. Daha sonra Üçüncü eserinin adını değiştirerek "Dark Devil" olarak değiştirdi. Daha sonra Lütfen Adlı eserine yön vererek dünyayı kendine hayran bırakmayı başardı. Şu an belirli gazetelerde ve dergilerde köşe yazarlığı yapmakta… İkinci eserinde iki büyük ödül alarak, dünya ya nam salmaya devam ediyor. Yabancı ülkede eserleri rekor kırma peşinde…

Üçüncü eserinin konusunu açıklarmısınız?
Yılların süslenmiş kadehleriyle pişen yolculuk ve bir çıkmaz sokak, kendisinin karmaşık bulduğu benliği ve öz güvensiyle o çıkmazda çıkmaya çalışan bir genç... Aşk, sevgi, korku, gerilim ve yaşay...anların bir daha yaşamamak için hıçkıra hıçkıra ağlaması... Resim saltanatında boğuşan bu genç, resimdeki insana baktığında “Bu ben değilim.” diyerek, hayatına amansızca farklılık yaratan bu genç! Acaba neden kendi resmine bakarak “bu ben değilim” diye hitap ettiği merak konusu... Ama , psikiyatriye daha yakın olduğundan ve iyileşme sürecinin daha fazla olması için elimden geldince ders kitaplarına yakın yazmak istedim. bende çok ama çok merak ediyorum. Türkiye de yayınlanmasını... Şimdiden çok sağolun      ... Diyerek sözlerini tamamladı.
Muhabir:Nedim Akyel

Yorumlar