Çelik: Ricciardone Haddini Bilmeli



Bakan Hüseyin Çelik, ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin Türk yargısına yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan YardımcısıHüseyin Çelik, ABD BüyükelçisiFrancis Ricciardone'ye Twitter'dan, "ABD Ankara Büyükelçisi'ne sınırlarını hatırlattım. ABD elçisi de olsa iç işlerimize burnunu sokamaz" şeklinde tepki gösterdi.
Çelik, Türk yargı sistemine yönelik olarak, "Askeri yetkililer terörist diye hapse kondu. Eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı demir parmaklıklar arkasında. ABD veAvrupa Mahkemeleri'nin buna anlam vermesi zor olacaktır" ifadelerini kullanan Büyükelçi Ricciardone'ye ilk olarak katıldığı bir televizyon programında sonrasında ise Twitterhesabından tepki gösterdi.
"HADDİNİ BİLMELİDİR"
Ricciardone'nin göreve başladığında da benzer açıklamalarının olduğunu ifade eden Çelik, BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan'ın Ricciardone'yi "acemi büyükelçi" olarak nitelediğini hatırlatarak, "Öyle anlaşılıyor ki bu geçen süre içinde Sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş" şeklinde konuştu. Ricciardone'nin sınırlarını bilmesi gerektiğinin söyleyen Çelik, "Bunu hoş karşılamadığımızı, kınadığımızı, ayıpladığımızı ifade ediyorum. Bir kez daha söylüyorum Sayın büyükelçi haddini bilmelidir" dedi.
"UMARIZ Kİ DEVİRDİĞİ SON ÇAM OLUR"
Büyükelçi Ricciardone'yi Türkiye'nin iç işlerine karışmakla suçlayan Çelik "Siz önce Guantanomo'yu izah edin dünyaya. 'Dinime tan eden bari Müslüman olsa.' Önce kendine bak kardeşim" ifadeleri ile tepki gösterdi.

Yorumlar